Tuesday 6 September 2016

ကျွဲကောသီးသုပ်





တစ္ခါတစ္ရံ အျပင္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ခံတြင္းပ်က္ေနလို႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သုပ္စားသင့္တဲ့ အသုပ္ေလး တစ္မ်ဳိးပါ လြယ္လြန္းတာကို ဘေလာ့မွာ ဘာလို႕တင္တာလဲလို႕ ေျပာၾကမွာပါဘဲ စိတ္ကူးရရင္ သုပ္စားႏိူင္တဲ့ အသုပ္ေလးျဖစ္လို႕ တင္ေပးလိုက္တာပါ။

ကြ်ဲေကာသီးဆိုရင္ ဒီအတိုင္း စားၾကတာက မ်ားပါတယ္ သုပ္စားဖို႕ စိတ္ကူးရဖို႕ ခဲယဥ္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ အႀကိဳက္ျခင္းတူရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔ သုပ္ထားတဲ့ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကြ်ဲေကာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  3. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  • ကြ်ဲေကာသီးကို အခြံခြာျပီး အသားႏႊင္ေပးပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ိန္မွာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
မိမိ သုပ္မည့္ ကြ်ဲေကာသီးအလံုး ပမာဏအေပၚ မူတည္ျပီး ထည့္မည္႔အစာမ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment