Tuesday, 6 September 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္





တခါတရံ အျပင္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ခံတြင္းပ်က္ေနလို႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သုပ္စားသင့္တဲ့ အသုပ္ေလးပါ လြယ္လြန္းတာကို ဘေလာ့မွာ ဘာလို႕တင္တာလဲလို႕ ေျပာၾကမွာပါ စိတ္ကူးရမွ သုပ္စားႏိူင္တဲ့ အသုပ္ေလးျဖစ္လို႕ တင္လိုက္တာပါ။

ကြ်ဲေကာသီးဆိုရင္ ဒီအတိုင္း စားၾကတာက မ်ားပါတယ္ သုပ္စားဖို႕ စိတ္ကူးရဖို႕ ခဲယဥ္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ အႀကိဳက္ျခင္းတူရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ႐ိုး႐ိုးေလး သုပ္ထားတဲ့ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကြ်ဲေကာသီး - တလံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇႊန္း တ၀က္သာသာ သို႕မဟုတ္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ကြ်ဲေကာသီးကို အခြံခြာျပီး အသားႏႊင္ေပးပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  • နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ိန္မွာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
မိမိ သုပ္မည့္ ကြ်ဲေကာသီးအလံုး ပမာဏအေပၚမူတည္ျပီး ထည့္မ်ားအစာမ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment