Monday 26 September 2016

မုန့်ညှင်းရွက် အကြွတ်ကြော်








စားခ်င္တာက ျမက္ႂကြတ္ေၾကာ္ပါ ျမက္ႂကြတ္႐ြက္ မ႐ွိေလေတာ့ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕ သစ္႐ြက္အနံ႕ေလး ရရင္ျပီးေရာဆိုျပီး မုန္႕ညွင္း႐ြက္ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးကာ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ျမက္ႂကြတ္႐ြက္ထက္ စားလို႔ ေကာင္းေနတာေၾကာင့္ ျမက္ႂကြတ္႐ြက္ အစားထိုး မုန္႕ညွင္း႐ြက္ အႂကြတ္ေၾကာ္ေလး စားခ်င္တဲ့အခါ ေၾကာ္လို႕ရေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မုန္႕ညွင္း႐ြက္ - ၁၀႐ြက္ခန္႕
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၇ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး
  4. င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေ
  6. ရ - အနည္းငယ္
  7. ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • မုန္႕ညွင္း႐ြက္ကို အ႐ိုးမ်ားဖယ္ျပီး အ႐ြက္ကိုဘဲယူျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနည္းနည္းျခင္းထည့္ျပီး ပ်စ္ေနေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား င႐ုတ္ေကာင္း ႏွမ္းတို႕ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ စစ္ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ မုန္႕ညွင္း႐ြက္ႏွင့္ နယ္ေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးအေနေတာ္တလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မုန္႕ညွင္း႐ြက္ကို အေနေတာ္ယူျပီး ဆီအိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအိုးထဲ ထည့္ထည့္ျခင္း အ႐ြက္မ်ား ေဘးသို႕ ျပန္႕က်ဲသြားႏိူင္ပါတယ္
  • ျပန္႕က်ဲသြားေသာ အ႐ြက္မ်ားကို ဇြန္းအ႐ွည္ျဖင့္ အလယ္ေရာက္ေအာင္ ျပန္႕စုေပးပါ
  • အေၾကာ္ပံုစံ ခပ္ျပန္႕ျပန္႕ လံုးလံုးေလး ရျပီဆိုရင္ အ႐ြက္က်က္ေအာင္ ထားေပးပါ
  • အ႐ြက္က်က္ျပီး ႂကြတ္႐ြလာျပီဆိုတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း အ႐ြက္မ်ား ကုန္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ျဖင့္ စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment