Sunday, 21 August 2016

အသီးအ႐ြက္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလး











ဒီေန႕ေတာ့ ႏွမ္းေလွာ္နံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ အသီးအ႐ြက္အသုပ္ လုပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လုပ္ရတာလြယ္ကူသလို စားလို႕ေကာင္းတဲ့ အသုပ္တမ်ဳိးပါ။

ငါးပိရည္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး တို႕စရာ လုပ္ႏိူင္သလို အသုပ္တမ်ဳိးလိုလဲ အရံဟင္း တမယ္အျဖစ္ စားႏိူင္ပါေသးတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အသုပ္လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲပင္ေပါက္ - 200g
  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ေခ်ာင္းခန္႕
  • ဆား - ထမင္းစဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတပံု
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ပဲပင္ေပါက္ကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ကာ ေရေႏြးကို ပဲပင္ေပါက္ ျမဳပ္ေနေအာင္ ေလာင္းခ်ေပးပါ
  • ေရေႏြးေလာင္းထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားျပီးတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • သခြားသီးကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ သခြားသီးကို ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ထပ္လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ ၃မိနစ္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အငံဓါတ္ ေပါ့ေစရန္ ေရႏွင့္ ၂ခါေလာက္ ေဆးေပးကာ ေရညွစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ အသီးအ႐ြက္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment