Wednesday 3 August 2016

ချဉ်ငံစပ် မှိုဟင်းချို



အရသာခ်ဳိခ်ဳိ မွဳိေလးကို အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ အျမန္အလြယ္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ မွဳိသဘာ၀ အရမ္းခ်ဳိျပီးသားျဖစ္လို႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ေတြ ထည့္ခ်က္စရာ မလိုေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္ ဟင္းရည္ေသာက္ တမယ္အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္လြန္းလို႕ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မွဳိ - 400 g
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ပုဇြန္ငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • မွဳိကိုေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အိိုးထဲ ထည့္ၿပီး မီးအားေကာင္းေကာင္းနွင့္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕  ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ဇြန္းနွင့္ ဖိေခ်၍ ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ကာ ငရုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ ပုဇြန္ငါးပိ နွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထည့့္ျပီး ေမႊးသြားေအာင္  ဖိေခ်ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မွဳိ ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ခန္႕ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေရကို လိုသေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံပု႐ာရည္ ညွစ္၍ ခ်ဥ္ငံစပ္ မွဳိအစပ္ ဟင္းရည္ေသာက္ဆမ္းကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment