Thursday, 18 August 2016

ေထာပတ္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလး















တခါတေလေတာ့ အခ်ဳိနဲ႕မတည့္ေပမဲ့  ကိတ္မုန္႕ေလး စားခ်င္တာနဲ႕ ဖုတ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဟင္းခ်က္ရတာေလာက္ စိတ္မ၀င္စားေပမဲ့ စိတ္ကူးရရင္ေတာ့ ရသလိုေလး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အခ်ဳိသရည္စာေလးပါ။

ဟင္းခ်က္သလို ပစၥည္းေတြ အစံုထည့္စရာ မလိုေပမဲ့ မုန္႕သားစပ္ရတာ သတိထားရတဲ့ အဆင့္ေလးေတြေတာ့ ဂ႐ုစိုက္ရပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140g 
  • ေထာပတ္ -100g
  • Baking powder - 2.5g
  • ၾကက္ဥ - ၂လံုး
  • သၾကား - 120g
  • ႏြားႏို႔ -150ml
  • ဗနီလာ အနံ႔  - လက္ဖက္ရည္၁ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
  • ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး  ေသေသခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
  • ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ စက္႐ွိက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဂ်ဳံကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို baking paper ခင္းေပးပါ 
  • Baking paper ခင္းထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
  • အာဗင္ကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • အာဗင္ ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို အာဗင္ထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  • မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္လို႕ ေထာပတ္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment