Thursday, 18 August 2016

ေထာပတ္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလး













တစ္ခါတစ္ေလေတာ့ အခ်ဳိနဲ႕မတည့္ေပမဲ့  ကိတ္မုန္႕ေလး စားခ်င္တာနဲ႕ ဖုတ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဟင္းခ်က္ရတာေလာက္ စိတ္မ၀င္စားေပမဲ့ စိတ္ကူးရရင္ေတာ့ ရသလိုေလး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အခ်ဳိသရည္စာေလးပါ။

ဟင္းခ်က္သလို ပစၥည္းေတြ အစံုထည့္စရာ မလိုေပမဲ့ မုန္႕သားစပ္ရတာ သတိထားရတဲ့ အဆင့္ေလးေတြေတာ့ ဂ႐ုစိုက္ရပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာနဲ႔ မာမာ႔သမီးေလး ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g 
  2. ေထာပတ္ -100 g
  3. Baking powder - 2.5 g
  4. သၾကား - 120 g
  5. ႏြားႏို႔ -150 ml
  6. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  7. ဗနီလာ အနံ႔  - လက္ဖက္ရည္ တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
  • ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး  ေသေသခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
  • ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ စက္႐ွိက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဂ်ဳံကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို baking paper ခင္းေပးပါ 
  • Baking paper ခင္းထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
  • Ovenကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • Oven ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  • မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္လို႕ ေထာပတ္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို oven ထဲမွ ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံကာ သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment