Wednesday, 17 August 2016

ငါးျခစ္ဆန္ေလွာ္ေထာင္း ငါးဆုပ္ဟင္း










အခုရက္ထဲ ငါးဆုပ္ေလးေတြ စားခ်င္စိတ္ေပၚေလေတာ့ ရာသီစာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးဆုပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားၾကေလသတည္းေပါ့စားၾကေလသတည္းေပါ့။

ဒီတခါေတာ့ ဘာဆာငါးကို ဆန္ေလွာ္ေထာင္းနဲ႕ ငါးဆုပ္ေထာင္းကာ ခ်က္ထားတာမို႕ ငါးအရသာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းမိန္ေစမဲ ဟင္းတမယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘာဆာငါး - 500g
  • ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္ တ၀က္ ငါးျခစ္ေထာင္းရန္ တ၀က္)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၆မႊာ (ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးဖယ္ေထာင္းရန္ တ၀က္စီခြဲသံုးရန္)
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ ( ။        ။      ။        ။     ။        ။         ။  )
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ( ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးျခစ္ေထားင္ရန္ တ၀က္စီ)
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး သို႕မဟုတ္ ready made ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး 400g
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီ - စားပြဲတင္ ဇြန္းႀကီး ၄ဇြန္း (ငါးဆုတ္ေၾကာ္ရန္)
  • ေရ - ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ရန္ လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ဇြန္းႏွင့္ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ထားေသာ ဘာဆာငါးျခစ္ကို ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သြန္နီ တလံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ခ်င္းလက္တဆစ္ရဲ႕ တ၀က္တို႕နဲ႕ ေရာျပီး မာျပီးေစးထန္းလာတဲ့အထိ ေထာင္းေပးပါ
  • ငါးျခစ္ေထာင္း မာျပီးေစးထန္းလာပါက လက္ကို ဆီအနည္းငယ္စြတ္ျပီးမွ ငါးျခစ္ေထာင္းကို အေနေတာ္ယူကာ အားလံုးကို အဆင္ေျပသလို ဆုတ္လံုးေပးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ငါးဆုပ္မ်ားကို တလံုးျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးဆုပ္တလံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ခ႐မ္းခ်ဥ္သီးကို ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
  • Ready made ဗူးကို သံုးပါက အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕  နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ 
  • ဆီသတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းမ်ား ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ထည့္ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
  • ၿပီးတာနဲ႕ အခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကလာတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ေရကိုထည့္ျပီး ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ  ဘာဆာငါးဆုပ္မ်ားကို ဆီသတ္ထားေသာ အိုးထဲထည့္ကာ အိုးအဖံုးကို ဖံုးေပးၿပီး ၈ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းအိုး တည္ေနစဥ္ ငါးဆုပ္လံုးထဲ အရသာ အ၀င္ညီေစရန္ ေလး ငါးေခါေလာက္ ေမႊေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ အရည္ေလးနဲ႕ စားခ်င္ရင္ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပး၍ ဘာဆာငါးျခစ္ ငါးဆုတ္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။
  • ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ ေလွာ္နည္းကို ဘေလာ့မွာ တင္ထားျပီးသားျဖစ္ပါတယ္ 

No comments:

Post a Comment