Monday, 22 August 2016

မ်ွစ္ အစပ္ေၾကာ္






ရာသီဥတုေအးေလ စားခ်င္တာက ပူပူစပ္စပ္ေတြ ျဖစ္ေလပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ မိုးေလးတအံု႕အံု႕ၾကား ပူစပ္ပူေလာင္ေလး စားရေလေအာင္ မ်ွစ္အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
  • က်က္ေနေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္ - 500g
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ပါးပါးႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး အခြံခြာကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  4. လိုအပ္ေသာ အရသာမ်ား ျပင္ထားပါ
  5. ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆံုး ေမႊးေအာင္ေၾကာ္၍ ျပီးမွ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲေၾကာ္ျပီး မ်ွစ္ကိုထည့္ေမႊပါ
  7. ၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ပဲငံျပာရည္မ်ား ငံျပာရည္ ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. အရသာ မ်ွတေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း မ်ွစ္အစပ္ေၾကာ္ေလးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment