Monday, 15 August 2016

ၾကက္သား ၾကက္ဥ အခ်ဳိခ်က္







ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႕ၾကက္ဥကို တ႐ုတ္ဟင္းလ်ွာ ခ်က္နည္းနဲ႕ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတမယ္ ခ်က္ထားပါတယ္ တကယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၀က္သားနဲ႕ခ်က္ရင္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ၀က္သားမစားတဲ့ သူေတြအတြက္ ၾကက္သားနဲ႕ အစားထိုးျပီး ခ်က္ထားေပမဲ့ ထမင္းစားလို႕မိန္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား - အ႐ိုးထြင္ျပီးသား 400g
  • ၾကက္ဥ - ၄လံုး
  • Premium soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
  • Light soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ( အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
  • Sweet soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ( အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ လက္မခန္႕ တခု
  • နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
  • ေလးညွင္း - ၂ပြင့္
  • ဖာလာ - တခု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - တဥ
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၅ျပား
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ

ျပင္ဆင္ပံု

  • အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္သားကို အ႐ိုးဖယ္ျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ဖာလာ နာနတ္ပြင့္ ေလးညွင္းတို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သားကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး premium soy sauce ထမင္းစားဇြန္း / light soy sau ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း / sweet soy sauce ထမင္းစားဇြန္း ဆား တို႕ကို ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ ေၾကာ္ေပးျပီး ၃မိနစ္တည္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ သၾကား သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ဖာလာ နာနတ္ပြင့္ ေလးညွင္း ခ်င္းတို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ေလာက္ရတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ပဲငံျပာရည္ ၃မ်ဳိးကို ထည့္ေမႊပါ
  • မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ေလ်ွာ့ျပီး ဟင္းအိုးကို မိနစ္၂၀ေလာက္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အရသာ ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ဟင္းရည္ အရည္ေသာက္ဆမ္း လုပ္ခ်င္ပါက ေရကိုခပ္မ်ားမ်ားေလး ခ်န္ျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဟင္းအိုးကို မီးပိတ္ေပးပါ
  • ခ်ဴိျပီး ေမႊးေနတဲ့ ၾကက္ဥၾကက္သား အခ်ဳိခ်က္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment