Sunday, 7 August 2016

ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး



မေန႕က ေဈးသြားတုန္း ျပည္ႀကီးငါး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ တကီလိုကို $13 နဲ႕ ရတာမို႕ တကီလို၀ယ္လာျပီး အိမ္ေရာက္ေတာ့ စားမဲ့သူက ကိုယ္တေယာက္ထဲမို႕ မခ်က္ေတာ့ဘဲ ေၾကာ္စားဖို႕ စိတ္ကူးအေကာင္ထည္ေလး ေဖာ္လိုက္မိပါတယ္။

အေကာင္လိုက္မို႕ ကိုင္ရေဆးရတာ နဲနဲေလးေတာ့ လက္၀င္ပါတယ္ အကိုင္အတြယ္မတတ္လို႕ ဗိုက္ထဲက မဲနယ္အိတ္ေလးေပါက္သြားရင္ ေဆးလို႕ကို မျပီးနိုင္ေတာ့ပါဘူး ဒါေၾကာင့္မို႕ မဲနယ္အိတ္ကို အရင္ထုတ္ျပီးမွ က်န္တဲ့မလိုတာေတြကို ဖယ္တာအေကာင္းဆံုးပါ။

အားလံုးသန္႕စင္ျပီဆိုရင္ေတာ့ လိုအပ္တာေတြကို ျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ဖို႕နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပည္ႀကီးငါး အေကာင္ႀကီးႀကီး - ႏွစ္ေကာင္
  • BREAD CRUMBS. - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံု
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ျပည္ႀကီးငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အ၀တ္စသန္႕သန္႕ သို႕မဟုတ္ paper towel ႏွင့္သုတ္ကာ အေျခာက္ခံေပးပါ
  • ေရေျခာက္ပါက အေနေတာ္ အကြင္းလိုက္လွီးေပးပါ
  • လွီးထားေသာ ျပည္ႀကီးငါး အကြင္းေလးမ်ားကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥကို ပန္းကန္လံုးတလံုးထဲထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • BREAD CRUMBS အမွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ထားပါ
  • ျပည္ႀကီးငါးကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ ႏွစ္ေပးျပီး တကြင္းျခင္းမွာ ကပ္ေအာင္လူးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ bread crumbsအမွဳန္႕မွာ လူးေပးပါ
  • အားလံုးကို အမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္လူးျပီးပါက ဆီကိုပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ ျပည္ႀကီးငါး အကြင္းေလးေတြကို တကြင္းျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ျပည္ႀကီးငါး အကြင္းေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းတာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment