Saturday, 6 August 2016

ၾကက္​ဥ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး​ေမႊေၾကာ္​


ဒီဟင္းေလး ခ်က္မိတိုင္း ျမန္မာျပည္မွာ ေဆာင္းဦး၀င္ကာစ လယ္ကြင္းေျမႀကီး က်စ္စာေတြထဲက ရတတ္တဲ့ ဒီပိုးကို သတိယမိတယ္ အေကာင္ေလးေတြကို ေဒါက္ေကြး ဘုရင္မဆိုျပီး အမ်ဳိးအစား ခြဲထားျပီး ေဒါက္ေကြးက အႏွစ္ပိုျပီးမ်ားလို႕လူႀကိဳက္ပိုမ်ားပါတယ္ ဘုရင္မကေတာ့ အေကာင္ျဖစ္ဖို႕ အရည္ခြံေပ်ာ့ေပ်ာ့ ျဖစ္ေနခ်ိန္မို႕ စားလို႕ေကာင္းေပမဲ့ လူႀကိဳက္ နည္းပါတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ေမႊေၾကာ္လိုက္ရင္ နတ္သုဒၵါတမ်ွ ေကာင္းလြန္းတဲ့ အစာတခုပါ။

အခုလဲ ဒီပိုးေၾကာ္ေလာက္ မေကာင္းေပမဲ႕ အရသာ ခပ္ဆင္ဆင္ေလးတူတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ၾကက္ဥကို ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားလိုက္ရင္ အရမ္းေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၅လံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကီးႀကီး - ၃လံုး (သို႕) ready made ဗူး - 400g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ဥကို ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • Ready made ဗူး သံုးပါက အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာပါက ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊကာ ေက်သြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားပါက ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥေမႊကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊျပီးေၾကာ္ေနရင္းမွ ခဲျပီးက်က္လာလွ်င္ အရသာျမည္းျပီး၍ လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံုေဆာင္နိုင္ပါျပီ
  • ခ်ဥ္ျဖဳံ႕ျဖံဳ႕ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment