Friday, 19 August 2016

ငါးမုတ္ အခ်ဥ္ဆီျပန္



ျမန္မာျပည္မွာ ေတြ႕ရတတ္တဲ့ ငါးမုတ္ဆိုရင္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ေၾကာ္ျပီးႏွပ္စားၾကတာ မ်ားပါတယ္ ငါးအသားက နည္းနည္းပြျပီး သိပ္မညက္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္စားတာက ပိုျပီးအဆင္ေျပႏိူင္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ ဒီႏိူင္ငံမွာ ေတြ႕ရတတ္ျပီး ငါးမုတ္နဲ႕ေတာ္ေတာ္ေလး တူတဲ့ငါးတမ်ဳိးရတာနဲ႕ အခ်ဥ္ဆီျပန္ ခ်က္စားၾကည့္တာ အရမ္းကိုေကာင္းေနပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ငါးမုတ္ကို ခုတ္ထစ္ျပီး သန္႕စင္ျပီးသား အဆင္သင့္ခ်က္႐ံု ဗူးေလးေတြနဲ႕လာတာကို ဆီႏိူင္ႏိူင္သတ္ေပးျပီး မက်ည္းမွည့္ရည္အုပ္ကာ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးမုတ္ - 1000g
  • ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ငါးအရသာနယ္ရန္

  • သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးမုတ္ကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးကိုဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ

ဟင္းခ်က္ရန္

  • အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးကိုထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိတည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးမုတ္ဆီျပန္ဟင္းေလးရပါျပီ။



No comments:

Post a Comment