Saturday, 20 August 2016

ေ႐ွာက္ယို ေမႊးေမႊးေလး











အိမ္လည္သြားရင္း လက္ေဆာင္ရလာတဲ့ ေ႐ွာက္သီးေတြကို ဘာလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားရင္းက   ေ႐ွာက္သီးသုပ္စားရ ေကာင္းႏိုးႏိုး အခ်ဥ္တည္ရ ေကာင္းႏိုးႏိုးနဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ေ႐ွာက္ယိုေမႊးေမႊးေလး ထိုးျဖစ္သြားပါတယ္။

ျမန္မာျပည္က ေ႐ွာက္သီးေလာက္ အရည္မ႐ႊမ္းသလို အရမ္းလဲ အခ်ဥ္မစူးဘဲ အခြံထူျပီး အသားနည္းတဲ့ အတြက္ ယိုထိုးဖို႕ အရမ္းအဆင္ေျပေစသလို စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာေလေတာ့ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ ေ႐ွာက္ယိုေလး ထိုးျဖစ္လို႕ ခ်ဳိခ်ဳိ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ေ႐ွာက္ယိုေမႊးေမႊး ထိုးနည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံထူျပီး အသားပါးေသာေ႐ွာက္သီး - 1000g
  • သၾကား - 800g (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ျပီး မႀကိဳက္လ်ွင္ ေလ်ွာ့ထည့္ပါ)
  • ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေရ - ေ႐ွာက္သီးအခြံ ျပဳပ္ရန္ လိုသေလာက္
  • ေရ - 1000ml (သၾကားက်ဳိရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေ႐ွာက္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ ျခမ္းေပးပါ
  • ထက္၀က္ျခမ္းထားေသာ ေ႐ွာက္သီးဧ။္အထဲမွ အသားမ်ားကို ဇြန္းႏွင့္ျခစ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားျပီး အရည္႐ႊမ္းေသာ ေ႐ွာက္သီးဆိုရင္ေတာ့ အခြံႏွင့္အသား သပ္သပ္စီျဖစ္ေအာင္ အဆင္ေျပသလို ခြာေပးပါ
  • ျခစ္ထုတ္ထားေသာ အသားမ်ားကို အထဲမွ အေစ့မ်ားဖယ္ျပီး အသားႏွင့္အျပင္ခြံ အေမွးပါးကို ဓါးျဖင့္အနည္းငယ္ဟေပးျပီး  ခြာထားပါ
  • ေ႐ွာက္သီးအခြံကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး  ၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေ႐ွာက္ခြံက အခါးဓါတ္မ်ားေသာေၾကာင့္ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေနာက္တႀကိမ္ ထပ္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပထမတရည္ျပဳပ္ျပီး အရည္မ်ားသြန္ကာ ေနာက္တရည္ကိုလဲ ေ႐ွာက္ခြံမ်ား ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ ၅မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ျပီး ေရသြန္၍စစ္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ သၾကားႏွင့္ေရကိုထည့္ျပီး ထည့္ထားေသာ ေရဧ။္ သံုးတပံုေလာက္ က်န္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  • ေရသံုးပံုတပံုေလာက္ က်န္တာနဲ႕ဆားကို ထည့္ေမႊေပးပါ ျပီးတာနဲ႕ ျပဳပ္ထားေသာ ေ႐ွာက္ခြံမ်ား အသားမႊာထားေသာ ေ႐ွာက္သီးဖတ္မ်ားကို ထည့္ေမႊပါ
  • သၾကားရည္ထဲ အခြံႏွင့္အသားမ်ား ထည့္ျပီးခ်ိန္အထိ အေရာင္က အျဖဴေရာင္ဘဲ႐ွိေနျပီး တျဖည္းျဖည္းနဲ႕ အေရာင္ ေျပာင္းလာပါလိမ့္မယ္
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး သၾကားအေရာင္ေျပာင္းျပီး ေပါက္ေစးက်လာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါ
  • သၾကားအေရာင္ ေျပာင္းလာျပီး ေ႐ွာက္သီးယိုမ်ား ေ႐ႊအိုေရာင္ ျဖစ္လာပီး ေ႐ွာက္ယိုေစးကပ္ေလး ျဖစ္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
  • ေ႐ွာက္ယိုေမႊးေမႊးေလးကို ေအးသြားတာနဲ႕ ခံတြင္း႐ွင္းေအာင္ သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ထမင္းစားျပီး အခ်ဳိတည္းရန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ဖန္ပုလင္းသန္႕သန္႕ထဲထည့္၍ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားျပီးသံုးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္
  • ေ႐ွာက္ယို ေမႊးေမႊးေလးကို က်န္းမာေရးအတြက္ ေဆးတခြက္ဆိုသလိုလဲ ခံတြင္း႐ွင္းျပီး ေလေက်ေစရန္လဲ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment