ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကက္သားကို လယ္ေတာထဲမွာ အလြယ္တကူ ရႏိူင္တဲ့ စပါးလင္ေလးနဲ႕ ေတာခ်က္ေလး ခ်က္ပါမယ္ အိမ္ၾကက္ဆိုရင္ေတာ့ ပိုေမႊးျပီး စားရတာ ပိုေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ့ အိမ္ၾကက္မ႐ွိတဲ့အတြက္ ေမြးျမဴေရး ၾကက္ကိုဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - အေနေတာ္ ၁ျခမ္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၃လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- စပါးလင္ - အ႐ြက္မ်ားပါေသာ အပင္၂ပင္
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကုိ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ငံျပာရည္ ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေပ်ာ့သြားေအာင္ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ထံုးထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ထုံးထားေသာ စပါးလင္ကို ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္သား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သားႏူးေအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီလည္ေရလည္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီလည္ေရလည္ အေနေတာ္ ရသြားၿပီဆိုမွ စပါးလင္ထုံးကိုဖယ္ကာ အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သား လယ္ေတာခ်က္္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment