Saturday, 25 February 2017

ဂျူး ပဲပုတ်ထောင်း



ထမင္းမ်ား ဆာလာတဲ့အခါ အသားဟင္းမပါဘဲ အခုလို ပဲပုတ္ေထာင္းေလးနဲ႕လဲ ျမိန္တတ္တာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲပုတ္ျပား - ၅ခ်ပ္
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ 
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. သရက္သီးအစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲပုတ္ကို ႂကြတ္သြားတယ္ ဆို႐ံုေလး ကင္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာျဖဳတ္ျပီး ေရေဆးကာ ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • သရက္သီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးႏွင့္ ေပါက္ျပီး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပဲပုတ္ကိုထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးညက္ျပီ ဆိုတာႏွင့္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ နံနံပင္တို႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment