ထမင္းမ်ား ဆာလာတဲ့အခါ အသားဟင္းမပါဘဲ အခုလို ပဲပုတ္ေထာင္းေလးနဲ႕လဲ ျမိန္တတ္တာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ပဲပုတ္ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲပုတ္ျပား - ၅ခ်ပ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သရက္သီးအစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲပုတ္ကို ႂကြတ္သြားတယ္ ဆို႐ံုေလး ကင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာျဖဳတ္ျပီး ေရေဆးကာ ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- သရက္သီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးႏွင့္ ေပါက္ျပီး လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပဲပုတ္ကိုထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးညက္ျပီ ဆိုတာႏွင့္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ နံနံပင္တို႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment