အခုရက္ထဲေတာ့ ရာသီဥတုက ကိုယ့္ေနာက္မပါဘဲ ေနျပင္းျပင္းနဲ႕ ထမင္းစားေတြလဲ ပ်က္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ စားျမိန္ဟင္းေလးေတြ ျဖစ္ရေလေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥပဲဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - ၆လံုး
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ
- အာလူး - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- ခရမ္းသီး အရွည္သီး - ငါးေတာင္႔
- ႐ံုးပေတသီး - ၇ေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီးသံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အေနေတာ္ သံုးခက္
- နံနံေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- အိုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး က်က္ေအာင္ျပဳပ္ေပးကာ အခြံခြာထားပါ
- ကုလားပဲျခမ္းကို ေရႏွစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ တစ္လံုးကို ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ခရမ္းသီးကို အညွာဖယ္ျပီး ခပ္ထူထူ လွီးေပးကာ ေရစိမ္ထားပါ
- ရံုးပေတသီးကို ေရေဆးျပီး အညွာဖက္မွ ျဖတ္ေပးကာ ထက္ဝက္လွီးထားပါ
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ နံနံေစ႔ ငရုတ္သီးမွဳန္တို႔႔ႏွင္႔ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ေပးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႕တို႔ကို ထည္႔ေပးကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐တ္သီးေထာင္းကိုထည့္ကာ ေမႊးလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီး ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အာလူးႏွင့္ ခရမ္းသီးကိုထဲ့ျပီး ငါးငံျပာရည္ကို တစ္ခါထည္႔ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
- ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာျပီး အာလူးအေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ျပဳပ္ထားေသာပဲ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္ဥတို႔ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထဲ့ကာ ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏွင့္ အာလူးႏူးလာတာနဲ႕ မက်ည္းသီးမွည့္ကို အဖတ္မ်ားဖယ္ျပီး အရည္ကိုဘဲထည္႔ကာ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ႐ုံးပေတသီး ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္ မဆလာအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment