ဒီေန႕ေတာ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္ပါတယ္ ငါးသေလာက္လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ေစကာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ။
ငါးေတြကို အရသာနယ္ျပီး အစိမ္းခ်က္ရင္ ဆီသတ္ႏိူင္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ဆီသတ္မႏိူင္တဲ့အခါ ငါးအသားက ပြေယာင္းေယာင္းႀကီး ျဖစ္ကာ စားလို႕မေကာင္းသလို ညွီနံ႕လည္း နံတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ငါးကိုဆီႏိူင္ႏိူင္ သတ္ေပးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆယ္လ္မြန္ငါး - 500 g
- သံပုရာသီး - တျခမ္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ၂ျပား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးႀကီးႀကီး ၄လုံး
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ခန္႔
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္သာသာ
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆယ္လ္မြန္ငါး ခုတ္သားကို ေရေဆးျပီး သံပုရာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆားအနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ နယ္ေပးပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေရစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့့္တို႕ ကိုေရာေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်ျပီးအိလာတာနဲ႕ အ႐သာနယ္ထားေသာ ငါးကို ထည့္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးတို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ ၃ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင့္ ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသား မာျပီးက်စ္လာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment