ဒီတစ္ခါေတာ့ ထမင္းစား မိန္ေစမဲ့ သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပုဇြန္ျပဳပ္ျပီးသား - ၇ေကာင္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
- သရက္သီး တစ္လံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးကာ အခြံခြာထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
- အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာ မလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္က အငံပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ အငံထည့္စရာ မလိုပါ
- ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ပါ၀င္တဲ့ သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ ေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment