ေနပူပူ ရာသီဥတုပူပူမွာ စားခ်င္ေနတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရံဟင္းတပြဲ ျဖစ္ေစမဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္ရင္ပံုသား - ၂တံုးခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- နံနံပင္ - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
- သရက္သီး တစ္လံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္ေၾကာ္ကို အသားထြင္ျပီး မႊထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
- အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
- သရက္သီး ဆားရည္စိမ္က အငံပါျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ အငံထည့္စရာမလိုပါ
- ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာပါ၀င္တဲ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ၾကက္ေၾကာ္ေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment