Tuesday 28 February 2017

ကြက်သား သရက်သီးဆားရည်စိမ်ထောင်း


ေနပူပူ ရာသီဥတုပူပူမွာ စားခ်င္ေနတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရံဟင္းတပြဲ ျဖစ္ေစမဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  2. ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္ရင္ပံုသား  - ၂တံုးခန္႕
  3. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  4. နံနံပင္ - စားႏိူင္သေလာက္
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
  • သရက္သီး တစ္လံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္ေၾကာ္ကို အသားထြင္ျပီး မႊထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
  • အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္က အငံပါျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ အငံထည့္စရာမလိုပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာပါ၀င္တဲ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ၾကက္ေၾကာ္ေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment