Thursday 23 February 2017

သတ္သတ္လြတ္ ကညႊတ္ကင္


သမီးငယ္အတြက္ ကင္ေပးရတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ကညႊတ္ကင္ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ဆီနည္းနည္းနဲ႕ အိုးပူတိုက္ျပီးမွ ေရအနည္းငယ္နဲ႕အရသာ သြင္းထားတာပါ  လြယ္ကူျမန္ဆန္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ အိုးပူတိုက္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကညႊတ္ - ဆယ္ပင္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ႏွစ္မႊာ
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကညႊတ္အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ကညႊတ္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  6. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ အိုးပူတိုက္ ျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊကာ ကညႊတ္ကင္ကို ပူေနတုန္းေလး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment