သမီးငယ္အတြက္ ကင္ေပးရတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ကညႊတ္ကင္ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ဆီနည္းနည္းနဲ႕ အိုးပူတိုက္ျပီးမွ ေရအနည္းငယ္နဲ႕အရသာ သြင္းထားတာပါ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ အိုးပူတိုက္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကညႊတ္ - ဆယ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကညႊတ္အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကညႊတ္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ အိုးပူတိုက္ ျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊကာ ကညႊတ္ကင္ကို ပူေနတုန္းေလး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment