Wednesday, 1 February 2017

ေတာခ်က္ ၾကက္သားဟင္းဆီျပန္


ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းစားမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားေတာခ်က္ ခ်က္နည္းေလးခ်က္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား ၾကက္အသည္း ၾကက္ႏွစ္လံုး အစံု - 700g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၇မႊာ
  • ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕သာသာ
  • စပါးလင္ - ႏုေသာအပိုင္း ၂လက္မခန္႕
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္ဒ
  • နႏြင့္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ၾကက္သားႏွပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သားမ်ားကို ေရေဆးျပီး သင့္ေတာ္သလို ခုတ္ထားပါ
  • ၾကက္ႏွစ္လံုးမ်ားကို ေရေဆးထားပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
 ျပင္ဆင္ပံု
  • စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ေရာ၍ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ဟင္းမခ်က္ခင္ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည္႔ေပးကာ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ သင္းျပီးေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ဆီသတ္ထားေသာ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေရာေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ား မာျပီးတင္းလာေတာ့မွ မဆလာထည့္ ေမႊေပးပါ ျပီးမွ ၾကက္သားျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီး ပြက္လာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးအဖံုးကို အုပ္ျပီး မီးနည္းနည္းျဖင္႔္ ၾကက္သားနူးအိလာသည္ ေရနည္းနည္းျခင္း ထည့္ေပးကာ ႏူးတဲ့အထိတည္ထားေပးပါ
  • ဆီမျပန္ခင္ ဆီလည္ေရလည္ေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးကာ အ႐သာ႐ွိလြန္းတဲ့ ၾကက္သားေတာခ်က္ ဆီျပန္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment