အခုရက္ထဲ အသုပ္စံုေလးေတြဘဲ စားခ်င္မိေလေတာ့ အစာပလာေတြကို အလုပ္အားတံုး အဆင္သင့္ ျပင္ထားျပီး စိတ္ထဲေပၚလာတဲ့ အသုပ္ေလးေတြကို လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာနဲ႔ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒီေန႕ေတာ့ ၾကာဇံသုပ္ကို ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ေလေတာ့ သုပ္စားတိုင္း ငယ္ဘ၀အလြမ္းေလးေတာ့ ေျပမိပါတယ္ ေက်ာင္းမုန္႕ေဈးမွာ တိုးကာေ၀ွ႕ကာ စားရတဲ့ ဘ၀ေလးက အမွတ္တရေလးေတာ့ အခုထိ ႐ွိေနဆဲပါဘဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ၾကာဇံအေျခာက္ - 100 g
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
- မန္က်ည္းသီးအမွည့္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
- နံနံပင္ - လိုသေလာက္
ၾကာဇံျပဳပ္ရန္
- ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ုျပီး အနည္းဆံုး သံုးနာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႕ ေရမ်ားကို သြန္ပလိုက္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး ထည့္ထားပါ
- ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံဇလံုထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- ေရေႏြးထည့္ျပီးတာနဲ႕ သံုးမိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေႏြးကို သြန္ေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
အသုပ္ပြဲျပင္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
- ဆီခ်က္
- ငါးငံျပာရည္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕
- ပဲအက်က္မွဳန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕
- ၾကက္သားမွဳန္႕
- မက်ည္းသီးမွည့္ရည္
- လွီးထားေသာ နံနံပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ဆီကိုလဲ အေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ
ဟင္းခါးခ်က္ရန္
- ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
- ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာေလာက္ကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
တပြဲစာျပင္ရန္
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးအနည္းငယ္ႏွင္႔ စိမ္ထားေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကာဇံတစ္ပြဲစာႏွင့္ နံနံပင္ကိုထည့္ပါ
- ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ မက်ည္းမွည္႔ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- စားပြဲျပင္ျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
- ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကာဇံအသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment