Tuesday, 21 February 2017

မုံလာဥနီကြော်





ေႏြရာသီရဲ႕ အပူေတြကို အံတုရင္း ေန႕လည္ေန႕ခင္း အျပင္းေျပ မံုလာဥနီ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မံုလာဥနီ  - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • မုန္လာဥနီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးေပးထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ မုန္လာဥနီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  • ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ မုန္လာဥနီမုန္႕ႏွစ္လူးကို ဇြန္းႏွင့္တခုျခင္းဆယ္ကာ ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ျပီး ေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ မုန္လာဥနီကို အသာတြန္းခ်ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက မုန္လာဥနီေၾကာ္ ေမႊးေမႊး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment