အခုရက္ထဲ ပုဇြန္သားေလးေတြ ၂ကီလို၀ယ္ထားျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ လွည့္ပါတ္ျပီး ခ်က္ေနမိပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ကေလးလူႀကီး စားႏိူင္မဲ့ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေခါင္းခ်ဳိး အျမွီးျဖဳတ္ထားေသ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ၂ဆယ္သား
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္း အျမွီးျဖဳတ္ကာ သန္႕စင္ထားပါ
- သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment