Wednesday, 15 February 2017

ပုဇွန်အချိုကြော်


အခုရက္ထဲ ပုဇြန္သားေလးေတြ ၂ကီလို၀ယ္ထားျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ လွည့္ပါတ္ျပီး ခ်က္ေနမိပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ကေလးလူႀကီး စားႏိူင္မဲ့ ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေခါင္းခ်ဳိး အျမွီးျဖဳတ္ထားေသ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ၂ဆယ္သား
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
  7. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  8. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္း အျမွီးျဖဳတ္ကာ သန္႕စင္ထားပါ
  • သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ 
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment