Sunday, 12 February 2017

ငရုတ်သီးစိမ်း ပုဇွန်အစပ်ချက်


က်မေနတဲ့ Rockhampton ျမိဳ႕ေလးက ပူပူလိုက္တာဆိုတာ မေျပာပါနဲ႕ေတာ့ ထိုင္ေနရင္းနဲ႕ေတာင္ ေခြ်းေတြ တစ္ျပိဳက္ျပိဳက္ က်လာျပီး အလိုလိုေနရင္း လူက အရမ္းပင္ပန္းလာပါတယ္ ဒီေတာ့ အစားစားခ်င္စိတ္ကိုလဲ ေပ်ာက္ေစခဲ့ပါတယ္။

ဒီေတာ့ကာ ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ့ အပူကို အပူနဲ႕ျငိမ္းရေလေအာင္ သိပ္စပ္လြန္းတဲ့ ဟင္းေလးေတြ စားခ်င္လာေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ပုဇြန္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ ဒီဟင္းေလး ခ်က္မိတိုင္း ထမင္းမိန္တတ္လြန္း တာေၾကာင့္ ထမင္းကို အရင္ရက္ေတြကထက္စာရင္ ပိုျပီးခ်က္မိတာေတာ့ အမွန္ပါဘဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300 g
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕
  8. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေ႐ေဆးျပီး အျမွီးႏွင့္ေခါင္းျဖတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
  • သန္႕စင္ျပီးေသာ ပုဇြန္ကို နႏြင္းမွဳန္႕အနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာာပါ
  • ႏြမ္း႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို အေရာင္ေျပာင္းသြားတဲ့အထိ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက အရသာျမည္း လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရအေနေတာ္ေလာက္ ရျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment