Tuesday 14 February 2017

ပုဇွန်ငရုတ်သီးစိမ်း အစပ်ချက်


ဒီေန႕ေတာ့ မကုန္နိုင္ေသးတဲ့ ပုဇြန္သားေလးေတြကို ေခါင္းခ်ဳိးျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ဖိုးသတ္ဖတ္သတ္ ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားလို႕ေတာ့ ဘာေကာင္းသလဲ မေမးပါနဲ႕ေတာ့ အရမ္းကို ျမိန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ၂ဆယ္သား
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
  3. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ နယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အရမ္းမညက္ေစဘဲ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္နဲ႕ငံျပာရည္ကို ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္႐ံုေလးထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ဖိုးသိုးသတ္ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment