ဒီေန႕ေတာ့ မကုန္နိုင္ေသးတဲ့ ပုဇြန္သားေလးေတြကို ေခါင္းခ်ဳိးျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ဖိုးသတ္ဖတ္သတ္ ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းစားလို႕ေတာ့ ဘာေကာင္းသလဲ မေမးပါနဲ႕ေတာ့ အရမ္းကို ျမိန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - ၂ဆယ္သား
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ နယ္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အရမ္းမညက္ေစဘဲ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္နဲ႕ငံျပာရည္ကို ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္႐ံုေလးထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႕ စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ဖိုးသိုးသတ္ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment