မာမာ႔အိမ္က ထမင္းဝိုင္းေလးမွာ အသီးအ႐ြက္ေလး တစ္မယ္ပါမွ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္တတ္ေလေတာ့ ဒီေန႕ေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ကညႊတ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကညႊတ္ - ဆယ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ကညႊတ္အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင့္ ကညႊတ္မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ကညႊတ္ေၾကာ္ကို ပူပူေႏြးေႏြးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment