ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္႐ိုးျပဳပ္ရည္ - တစ္လီတာခြဲ
- စပါးလင္ - သံုးပင္
- ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ေလးရြက္
- ပဒဲေကာ - ႏွစ္လက္မခန္႕
- ငရုတ္စိမ္းေတာင့္ - အနီေရာင္ ႏွစ္ေတာင့္
- တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းျဖဴ - ေလး႐ြက္ခန္႕
- မုန္လာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဘ႐ိုကိုလီ - ေလးခက္ခန္႕
- ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- မွိဳ - ငါးခု
- ပုစြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္
- ဂဏန္းအသား - အနည္းငယ္
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- အုန္းႏိူ႕ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- သုန္႔ယမ္းပာင္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လုံး
- ဆား - လိုသေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
- ၾကာဇံ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္႐ိုးကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး တစ္လီတာ ခြဲေလာက္က်န္ေအာင္ ျပဳပ္ေပးျပီး ျပဳပ္ရည္ကို ျပင္ထားပါ
- စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ
- ပဒဲေကာကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာထားပါ
- ဂဏန္းသားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
- တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း မံုလာဥနီ ဘ႐ိုကိုလီႏွင့္ မွဳိကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ
- က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားၿပဳတ္ရည္ထည့္ပါ
- ထိုအိုးထဲ
ကို စပါးလင္ ပဒဲေကာ သုန္႔ယမ္းပာင္းအႏွစ္ ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ကာ ဆူပြက္ေအာင္ တည္ေပးပါ - ဟင္းရည္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ ပာင္းခတ္မွဳန္႕ သၾကားတို႕ႏွင့္ ခ်ဥ္စပ္အရသာရ
ေအာင္ ျပင္ေပးပါ - ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ဂဏန္းသားႏွင့္ ပုစြန္ တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
- လိုခ်င္ေသာ အရသာ ရလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ေပးျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- စားခါနီး အခ်ိန္က်မွ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲ ၾကာဇံ ထည့္ကာ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးပါ
- အိမ္ခ်က္ အလြယ္ခ်က္နည္းျဖစ္တဲ့အတြက္ မိမိႏွစ္သက္မည့္ အရသာကို ျဖည့္စြက္ျပီး ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment