ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံျပီး စပ္ေနတဲ့ အလြန္အရသာရိွေသာ ပဲၾကာဇံသုပ္ကို သုပ္စားျဖစ္လို႕ လူတိုင္း ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမယ္ ထင္တဲ့အတြက္ ဆီမပါဘဲ သုပ္လိုက္တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ အ႐ိုင္းသုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကာဇံအေျခာက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ သာသာ
- ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ တစ္ခု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ တစ္ပင္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- သံပုရာသီး - လိုသေလာက္
- ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးအေနေတာ္ တစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားကို ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္သားျပဳပ္အို ေရခမ္းပါက အေအးခံကာ ပံုပါအတိုင္း ၾကက္သားကို မႊထားေပးပါ
- ပဲၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးေသာ ပဲၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူ ေလာင္းထည့္ေပးျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ထားကာ ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးက ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ျခစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး လိုသေလာက္ စိတ္ေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာ သံပုရာရည္ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အားလံုး သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္း၍ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သားပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment