Saturday 11 February 2017

ပဲကြာဇံသုပ်



ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံျပီး စပ္ေနတဲ့ အလြန္အရသာရိွေသာ ပဲၾကာဇံသုပ္ကို သုပ္စားျဖစ္လို႕ လူတိုင္း ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမယ္ ထင္တဲ့အတြက္ ဆီမပါဘဲ သုပ္လိုက္တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ အ႐ိုင္းသုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲၾကာဇံအေျခာက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ သာသာ
  2. ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ တစ္ခု
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ တစ္ပင္
  6. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  7. သံပုရာသီး - လိုသေလာက္
  8. ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  9. အရသာမွဳန္႕ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးအေနေတာ္ တစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားကို ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားျပဳပ္အို ေရခမ္းပါက အေအးခံကာ ပံုပါအတိုင္း ၾကက္သားကို မႊထားေပးပါ
  • ပဲၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီးေသာ ပဲၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူ ေလာင္းထည့္ေပးျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ထားကာ ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးက ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ျခစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး လိုသေလာက္ စိတ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာ သံပုရာရည္ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္း၍ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သားပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment