အာလူးကတ္တလိတ္ဆိုရင္ အရသာ အမ်ဳိးမ်ဳိးထည့္၍တစ္မ်ဳိး သတ္သတ္လြတ္တစ္သြယ္ အသားမ်ား ထည့္ျပီးေသာ္၎ မ်ဳိးစံုေအာင္ ေၾကာ္တတ္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဒီတစ္ခါ ၾကက္ဥအကာထဲ ႏွစ္ျပီး မဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ ေၾကာ္ထားတာျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အားလူး - 700 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - 100 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥအကာ - တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- မိုက္ခေ၀့ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
- အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာပါ
- အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးကို ေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
- အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
- အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္လံုးေပးပါ
- အားလံုးကို အလံုးေလးမ်ား ဆုတ္လံုးေပးျပီးပါက လက္ကိုဆီသုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ တစ္လံုးခ်င္းကိုယူကာ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ၀ိုင္းသြားေအာင္ လံုးေပးကာ ခပ္ျပားျပားေလး ဖိေပးပါ
- ၾကက္ဥအကာကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ခက္ရင္းျဖင့္ ပြလာေအာင္ ခေလာက္ထားေပးပါ
- အာလူးလံုးမ်ား အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက အာလူးမထည့္ခင္ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ာ့ေပးပါ
- မီးေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးမ်ားကို တစ္လံုးခ်င္းယူျပီး ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးျပီးမွ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက မဆလာနံ႕ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အာလူးကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment