Sunday 5 February 2017

ပုဇွန်ဆီပြန်


ပုဇြန္ထုတ္ကို ဒီေန႕ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ထမင္းေတာ့ စားလို႕အင္မတန္မွ  ျမိန္အံုးမွာပါ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ရတာျမန္ျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုစြန္ထုတ္ - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ တစ္၀က္
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုစြန္ထုပ္မ်ားကို ေရေဆးၿပီး အခြံခြာကာ ေခါင္းျဖဳတ္ေပးပါ
  • ေၾကာဘက္မွ ခြဲျပီး အမည္းေၾကာင္း ျဖဳတ္ေပးျပီး ဆား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ကာ နယ္ျပီး ေရျပန္ေဆးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာနယ္ၿပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာ ေရေဆးျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလုံးထဲမွာ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္တာ ေမႊးလာပါက လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားပါက အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကိုထည့္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ဟင္းအိုး ဆီျပန္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • သင္းပ်႕ံေနေသာ ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္းကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment