ပုဇြန္ ၂ကီလို ၀ယ္ထားတာ လက္စသပ္သင့္ျပီလို႕ ထင္ၾကမွာဘဲေနာ္ ျမန္မာျပည္ကလာတဲ့ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေလးေတြ ရခဲသလို စားရခဲတာမို႕လို႕ တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေအာင္ စားပါရေစ ။
ဒီေန႕ေတာ့ ပဲငပိနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္ ထမင္းကေတာ့ စားလို႕မိန္ၾကအံုးမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြ အဆင္သင့္႐ွိရင္ေတာ့ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ျပီးသား ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး -၂ဆယ္သား
- ပဲငပိ အခ်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး သန္႕စင္ကာ ဆား နႏြင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တပံုႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာထားျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ႏြမ္းေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းေက်ျပီး အခြံမ်ား လိပ္လာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ ပဲငပိႏွင့္ ပုဇြန္တို႕ထည့္ေမႊပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ အရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနခ်ိန္မွာ အရသာကို ျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- အရည္မ်ား ခမ္းလာပါက ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ပုဇြန္ပဲငပိ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment