Friday, 1 September 2017

ၾကံမဆိုင္ ဟင္းခ်ဳိ









 ၾကံမဆိုင္ရြက္ေလး ထည့္ထားတာ ရၿပီးထဲက ဟင္းခ်ဳိရည္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႔လို႔  ဒီေန႔ ေတာ့ ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝခ်င္ပါတယ္ ဟင္းခ်ဳိရည္ထဲထည့္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြ ထည့္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကံမဆိုင္ - အေနေတာ္ ၃ပင္ခန္႔
  • ဝက္သား - ၂ဆယ္သားခန္႔
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ၾကက္သြန္နီ - ဥအေသး ၄လံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
  • နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လိုသေလာက္
  • အရသာမႈန္႔ - လိုသေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပား
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကံမဆိုင္ကို အငံေပါ့ေစရန္ ေရ တထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ဝက္သားကို ေရေဆးၿပီး လက္တလံုးသာသာ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အေသးလံုးမ်ားကို အခြံခြါၿပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္တလံုးကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အေျမႇာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးၿပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႔ အိုးကိုအပူေပးကာ ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းထည့္ၿပီး ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • အနည္းငယ္ ႏြမ္းရံုေလး ဆီသတ္ၿပီးတာနဲ႔ ဝက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ဝက္သားထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္ခမ္းလာမွ ၾကက္သြန္နီ ဥအေသး မံုလာဥနီ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကံမဆိုင္ ဆား အရသာမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမၿပီဆိုတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ဥ ႏူးလာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီဥ ႏူးလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းၿပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္ကို စားပြဲကို ျပင္ႏိူင္ပါၿပီ။


No comments:

Post a Comment