Tuesday, 26 September 2017

မက်ည္းရြက္ ငါးပိခ်က္










မန္က်ည္းရြက္ႏုေလးေတြ ဆားစိမ္ထားတာ ရလာေတာ႔ ငါးနဲ႔ခ်က္ရင္ ေကာင္းမလား ငါးပိခ်က္ေလးခ်က္ေလး ခ်က္ရင္ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္းက ငါးပိခ်က္ဆို ပိုျပီးအဆင္ေျပမယ္ ထင္တာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္အေရာေလးနဲ႔ ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မန္က်ည္းရြက္ ဆားစိမ္ - 450 g
  • ပုစြန္​​ေျခာက္ - ၅က်ပ္​သား
  • ၾကက္​သြန္​နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လုံး
  • ၾကက္​သြန္​ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • င႐ုတ္​သီး လံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္​း
  • ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး - ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • မန္က်ည္းရြက္ ဆားစိမ္ကို ေရစစ္ျပီး ျပင္ထားပါ
  • ပုစြန္​​ေျခာက္​ကို အမႈန္​႔ႀကိတ္​ ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဒယ္​အိုးတလုံးမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ဆီကိုအပူ​ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္​သြန္​နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငရုတ္သီးန႔ံ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ငါးငံျပာရည္​ ဟင္​းခတ္​မွဳန္​႔ႏွင့္ မန္​က်ည္​းရြက္ ဆား ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔​ ဟင္​းခတ္​မွဳန္တို႔ကို ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  • မန္က်ည္းရြက္မ်ား အနည္​းငယ္​ ေျခာက္​လာေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • မန္က်ည္းရြက္ေၾကာ္ ေမႊးလာျပီး  မြမြေလး ျဖစ္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ့ မန္က်ည္းရြက္ ငါးပိခ်က္ကို ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးဖို႕ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment