Tuesday, 19 September 2017

ဝက္နံ႐ိုးေၾကာ္










ဒီတခါေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း သားအမိတစ္ေတြ စကားေျပာရင္း စားဖို႔အတြက္ ဝက္နံရိုးေလးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းျပီး ေၾကာ္ရတာ လြယ္ကူတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အသားထူေသာ ဝက္နံရိုး  -  500g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ ၂ခြက္
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တ၀က္သာသာ
  • ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၅လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ခ်င္းရည္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ျဖစ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႔ႏွစ္အရမ္းမပ်စ္ အရမ္းမက်ဲေစရန္အတြက္ ေရကိုခ်င္႔ခ်ိန္ထဲ႔ျပီး လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
  • ဝက္နံရိုးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားျပီး ပံုပါအတိုင္း တလက္မသာသာ အေနေတာ္တံုးေပးထားပါ
  • အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဝက္နံရိုးကို ႏွစ္ေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ဝက္နံရိုးမုန္႕ႏွစ္လူးကိုတတံုးျခင္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • မီးအရမ္းမ်ားပါက ဝက္နံရိုးမွာ ကပ္ေနေသာ အသားမ်ား မက်က္ဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
  • ဝက္နံရိုးေၾကာ္ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ဝက္နံရိုးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment