Saturday, 9 September 2017

ၾကက္ဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ထမင္းမိန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းေစတဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ႏိူင္ေသာ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ ထားေသာဘဲဥ( သို႕) ၾကက္ဥ - ၆လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  • မဆလာ - အေနေတာ္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ခ်က္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္
  • ဆီကိုနႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာ အပူေပးပါ
  • ၾကက္ဥမ်ားကို အႏွစ္မထြက္ေစရန္ အပ္ျခည္ၾကိဳးႏွင္႔ ထက္ျခမ္းခြဲေပးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ အရာမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏ်ွင္႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထဲ့ကာ ေမႊးလာတဲ့ထိဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငါးငံျပာရညကို  တခါထဲထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာတာနဲ႔ ေရကို အေနေတာ္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ထဲ႔ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ မက်ည္းသီးမွည္႔ အရည္ကိုထည္႔ေပးပါ
  • အရသာ ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္ဥအျခမ္းေလးမ်ားကိုအသာအယာ ထည္႔ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ အေနအထာ အေနေတာ္ရျပီဆိုတာနဲ႔ ဆီက်န္ေရက်န္ထားျပီး မဆလာအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment