Thursday, 14 September 2017

ဟင္းခ်က္အႏွစ္ (ဒုတိယနည္း)










အလုပ္မ်ားတဲ႔ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ တပါတ္စာ တာရွည္ခံ ငရုတ္္​သီးေထာင္းေလး အဆင္သင္႔ရေစဖို႔ရာ အားလပ္ရက္ေလးမွာ ျပင္ဆင္ထားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္၊၊

အရင္တခါက ေရခဲေသတၲာ အသံုးျပဳသူေတြအတြက္ ျပင္ဆင္ထားႏိူင္တဲ႔ နည္းျဖစ္ျပီး ဒီတခါေတာ႔  ​ေရခဲ​ေသတၲာ အဆင္မေျပတဲ႔ သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစတဲ႔ နည္းေလးပါ။

တပါတ္စာအတြက္ မိမိခ်က္မည္႔ ဟင္းအေပၚ မူတည္ျပီး ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ေထာင္းေပး ၾကိတ္ေပးႏိူင္င္ပါတယ္ ဟင္းအႏွစ္အရသာက တေယာက္နဲ႔တေယာက္ အၾကိဳက္ျခင္း မတူႏိူင္တဲ႔အတြက္ေၾကာင္႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ အေမြွးအၾကိဳင္မ်ားကိုထည္႔ျပီး ေထာင္းႏိူင္ ၾကိတ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားႏွင္႔ျပင္ဆင္ပံု

  • ငရုတ္​သီး အ​ေရာင္​တင္​မႈန္႔ ​ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ၾကက္​သြန္​ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး အမႊာ ၂ဝခန္႔ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္​သြန္​နီ အလံုးၾကီးၾကီး ၆လံုးခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခ်င္​း ၃လက္မခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ 
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကိတ္စက္အဆင္ေျပပါက ၾကိတ္စက္ႏွင္႔ ၾကိတ္ေပးပါ
  • စပါးလင္ ႏွစ္သက္ပါက စပါးလင္ထည္႔ေပးပါ
  • ဆား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆီ လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  • ၾကိတ္စက္ အဆင္မေျပပါက ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းေပးပါ
  • ဗလင္​ဒါႏွင္႔ ၾကိတ္မည္ဆိုပါက ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ဗလင္ဒါထဲထည္႔ျပီး မိမိႏွစ္​သက္​တဲ့ အ​ေနအထားရ​ေအာင္​ ႀကိတ္​ေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းလ်ွင္လည္း အားလံုးကိုေရာကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • လိုခ်င္သည္႔ အေနအထားရပါက ငရုတ္​သီးမွဳန္႔ႏွင္႔​ အ​ေမႊးအႀကိဳင္​မ်ားထည္​့ကာ ႀကိတ္​ထားေသာ ဟင္းအႏွစ္အား ဇလံုသန္႔သန္႔ထဲ ထည္႔ေပးကာ ဆားႏွင္႔ဆီထည္႔ကာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကို ဆီျမဳပ္ေအာင္ ဆီမ်ားမ်ားထပ္ထည္႔ေပးျပီး ဇကာသန္႔သန္႔ေလးႏွင္႔ အုပ္ထားေပးပါ
  • ဆီမျမဳပ္ပါက အေပၚယံေတြ မည္းလာတတ္ျပီး မွဳိတက္ႏိူင္တဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ေပးပါ
  • ဟင္းခ်က္မည္ ဆိုပါကလဲ ဆီစိမ္ထားေသာ ငရုတ္သီးပန္းကန္ကို ေရေျခာက္ေနေသာဇြန္းျဖင္႔ လိုသေလာက္ ခပ္ယူေပးပါ
  • အရသာ ထည္႔ထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ားကို ဇလံုသန္႔သန္႔ထဲသို႔ ကုန္ေအာင္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဗလင္​ဒါကို ​ေရအနည္​းငယ္​နဲ႔က်င္​းၿပီး ဟင္​းခ်က္​ရာတြင္​ သံုးရန္​အတြက္​ ထိုအရည္​ကိုလဲ ေလလံုအိတ္ထဲထည္႔ကာ ​ေရခဲ​ေသတၲာထဲမွာ ထည့္ခဲထားပါ
  • ဆီစိမ္ထားေသာ ငရုတ္သီးေထာင္းထဲအား ေရမဝင္ေအာင္ သတိျပဳျပီး သိမ္းထားပါက တပါတ္စာအတြက္ ဟင္းအႏွစ္ကို  ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ အဆင္သင္႔ သိမ္းထားႏိူင္ပါျပီ
  • ငရုတ္သီးအထဲမွာ ဆားပါဝင္ေနေသာေၾကာင္႔ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အရသာအတြက္ ဆားကိုအနည္းငယ္ ေလွ်ာ႔သံုးရန္လဲ သတိျပဳေပးေစခ်င္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment