Thursday, 28 September 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္ခ်ဥ္သုပ္



သရက္သီးေလးေတြ သရက္ခ်ဥ္ လုပ္ထားရတာ ရျပီဆိုေတာ႔ သုပ္စားဖို႔ အေၾကာင္းက ဖန္လာပါတယ္ သမီးငယ္က ေမေမေရ ၾကာဇံဟင္းခါးေလး ေသာက္ခ်င္တယ္တဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါးနဲ႔ လိုက္ဖက္မဲ႔ အသုပ္ေလး စဥ္းစားလိုက္ေတာ႔ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလးက ေပၚလာခဲ႔တယ္ ဒါနဲ႔ဘဲ ၾကာဇံဟင္းခါးေလးခ်က္ သရက္ခ်ဥ္ေလး သုပ္လိုက္မိပါေတာ႔တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္ခ်ဥ္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးစာ
  • ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေျမပဲေလွာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (သို႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမွဳန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲအက်က္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လုံး
  • ေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • ဆီ - တရုတ္ ဟင္းထည့္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာခန္႕ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္

  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ထည့္ေပးပါ
  • အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆီေအးသြားမွ ၂ခုျပန္ေရာေပးထားပါ
  • ဆီခ်က္ကို လိုသေလာက္ဘဲသံုးျပီး က်န္ပိုေနေသာ ဆီခ်က္မ်ားကို သိမ္းထားျပီး ေနာက္ထပ္ အသုပ္သုပ္လ်ွင္ ယူသံုးနိူင္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္ခ်ဥ္ကို ေရစင္အနည္းငယ္ ညွစ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးေပးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ေျမပဲကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ သရက္ခ်ဥ္ ေျမပဲေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ပဲမွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အငံအရသာအတြက္ သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕တို႕မွာ ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ထပ္ထည့္ရန္မလိုပါ
  • အားလံုးကို ခပ္ဖြဖြ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ကို အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment