Sunday, 24 September 2017

၀က္သား ခ႐ုဆီေၾကာ္


အလုပ္မအားတဲ့ ရက္ေတြမွာ မီးဖိုေဆာင္ထဲ ကေရာေသာပါးဝင္ကာ ျပင္ဆင္ရတာ အရမ္းလြယ္လြန္းတဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ၀က္သားခ႐ုဆီ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခပ္ျပားျပား ႐ွည္႐ွည္အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၀က္သား - 150g
  • အကြင္းလိုက္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ခန္႕
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  • ပထမဆံုး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ ၀က္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၀က္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာတည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၀က္သား ခ႐ုဆီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment