Saturday, 16 September 2017

ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္ယို


သရက္သီးေျခာက္ေလးေတြ လွမ္းထားတာ အခုလိုရာသီးမ်ဳိးမွာ အရမ္းဘဲ အသံုးဝင္ပါတယ္ ယိုထိုးစားမလား ဟင္းခ်က္စားမလား အရမ္းကို အစဥ္ေျပတဲ႔ သရက္သီး ေျခာက္ေလးေတြပါ ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးေျခာက္ကို ထန္းလ်ွက္ခဲနဲ႔ ယိုထိုးနည္းေလး မွ်ေဝခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္သီးေျခာက္ - 350g
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200 g (အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက ပိုထဲ႔ေပးပါ)
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္
  • ေလးညွင္း - ၂ပြင္႔
  • ဖာလာ - ၂ခု
  • စမံုစပါး - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သရက္သီးေျခာက္ကို ေရႏွင္႔တထပ္ေလာက္ ေဆးေပးကာ ေပါင္းဇကာထဲထည္႔ျပီး ေရေႏြးဆူဆူႏွင္႔ တနာရီေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  2.  သရက္သီးေျခာက္မ်ား ေပ်ာ့လာပါက ေပါင္းအိုးကို မီးပိတ္ထားပါ 
  3. ေလးညွင္း ဖာလာ စမံုစပါးတို႔ကို မီးေအးေအးႏွင္႔ ေမြွးလာေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  4. ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေပါက္ေစးမက်တက် က်ဳိပါ
  5. ထန္းလ်ွက္ရည္ ေပါက္ေစးမက်ခင္ အမွဳိက္မ်ားကို ဇကာႏွင့္စစ္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ကို အိုးအသန္႔တလံုးထဲ ျပန္ထည့္ပါ
  6. ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲသို႕ေပါင္းထားေသာ သရက္သီးမ်ား င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား ေလးညွင္း ဖာလာ စမံုစပါးတို႕ထည့္ေမႊေပးျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ ေရခမ္းေအာင္ မီးေအးေအးႏွင့္ ေမႊေပးပါ
  7. ထန္းလ်ွက္ရည္ ခမ္းလာကာ သရက္ယိုေလးလဲ ေမႊးလာျပီဆိုပါက အေအးခံျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment