Friday, 15 September 2017

ငွက္​​ေပ်ာ​ေပါင္​း ခ်ဳိခ်ဳိေလး





ဒီငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးက အုန္းသီးမွဳန္႔ ႏြားႏို႔နဲ႔ သၾကားတို႔ ေရာျပီး ေပါင္းထားတဲ႔အတြက္ အရသာ တမ်ဳိးထူးျပီး စားလို႔အရမ္း ေကာင္းပါတယ္ မိမိႏွစ္သက္ရာ ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းႏိူင္ျပီး ေပါင္းမည္႔ငွက္ေပ်ာသီး အမ်ဳိးအစား အခ်ဳိအရသာႏွင္႔ အေပ်ာ႔အမာေပၚ မူတည္ကာ သၾကား ေရႏွင္႔ႏို႔ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ထည္႔ေပးျပီး ေပါင္းႏိူင္ပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ အရသာအလြန္ခ်ဳိတဲ႔ သီး​ေမႊးငွက္ေ​ပ်ာသီး အမွည္႔ကို ေပါင္းတာျဖစ္တဲ႔အတြက္ သၾကားကို ေလ်ွာ႔ထည္႔ထားသလို ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးလို ေပါင္းခ်ိန္မၾကာဘဲ ေပါင္းခ်ိန္ျမန္ပါတယ္ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အသားမာျပီး အခ်ဳိေပါ႔တဲ႔အတြက္ သၾကား ႏြားႏို႔ႏွင္႔ ေရကိုပိုထည္႔ျပီး ေပါင္းေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သီး​ေမႊးငွက္ေပ်ာသီး အမွည္႔ - ၆လုံး 
  • သၾကား - ၅က်ပ္သားခန္႔
  • အုံးသီးဖတ္ ျခစ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  • က်ဳိျပီးသားႏြားနို ့- ၁ လီတာ
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ေရ - တလီတာခန္႔


  • ျပဳလုပ္နည္း

    • ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာထားပါ
    • အုန္းသီးမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
    • ငွက္ေပ်ာေပါင္း ျပဳလုပ္မည့္ အိုးထဲမွာႏြားႏို႔ ေရ သၾကားႏွင္႔ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို တည္ပါ
    • သီး​ေမႊးငွက္ေပ်ာသီးက အခ်ဳိေလးတဲ႔အတြက္ သၾကားကို ေလွ်ာ႔ထည္႔ထားပါတယ္
    • ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ သၾကားကို ပိုျပီးထည္႔ေပးပါ
    • အရည္က်ဳိေနစဥ္ ႏြားႏို႔ပါတဲ႔အတြက္ ေဝမက်ေအာင္ သတိထားျပီး တည္ေပးပါ
    • သၾကားနွင့္ ဆားတို႔ အရည္ေပ်ာ္သြားပါက သၾကားရည္ထဲတြင္ အခြံခြာထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားေပးပါ
    • ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေပ်ာ႔လာျပီး အခ်ိဳရည္မ်ား ၀င္သြားေအာင္ တည္ထားေပးပါ
    • ႏြားႏို႔မွ မလိုင္ဖတ္ေလးေတြ တက္လာျပီး အရည္ျပစ္လာပါက အုန္းသီးမွဳန္႔ ထည္႔​ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
    • စိမ္႔ျပီးခ်ဳိေနေသာ ငွက္ေပ်ာေပါင္းကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

    No comments:

    Post a Comment