Thursday, 21 September 2017

ႏို႔မလိုင္ စိမ္႔စိမ္႔ေလး






အရင္တပါတ္က ႏြားႏိူ႔ေတြ ဝယ္ထားတာ မေန႔ကထိ မကုန္ေလေတာ႔ သံုးရမဲ႔ ရက္စြဲကလဲ ကုန္ခါနီးေနျပီ ဒီေတာ႔ကာ ျပစ္လိုက္ရမဲ႔ အတူတူဆိုျပီး မလိုင္က်ဳိျဖစ္သြားပါတယ္ မလိုင္က်ဳိတဲ႔အခါ full cream milk ကို က်ဳိတာ မလိုင္မ်ားမ်ား ပိုရပါတယ္။

အခ်ိန္ေလးေပးျပီး က်ဳိရတဲ႔အတြက္ က်ဳိရက်ဳိးနပ္ေအာင္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာက်ဳိတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု

  • ႏြားႏိူ႔ ၂လီတာ (full cream milk) ကို အိုးအသားထူျပီး အိုးၾကီးၾကီးထဲမွာထဲ႔ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ က်ဳိေပးပါ
  • အသံုျပဳမည္႔ အိုးအသား ပါးပါက ႏိူ႔မ်ားခနေလးနဲ႔ တူးကပ္သြားႏိူင္ပါတယ္
  • မီးအပူရိွန္ျပင္းပါကလဲ ႏိူ႔ ႔မ်ားေဝက်တတ္သလို မလိုင္မတက္ဘဲ ႏိူ႔အိုးေအာက္ေျခတြင္ ခ်ဳိးတူးျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္တဲ႔အတြက္ မီးမျပင္းေအာင္ သတိျပဳေပးပါ
  • ႏြားႏိူ႔အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ မီးကို အနည္းငယ္ေလး ထပ္ေလ်ွာ႔ေပးပါ
  • ႏြားႏိူ႔အိုး မ်ွင္းမ်ွင္းေလးနဲ႔ ဆူေနခ်ိန္မွာ တက္လာသည့္ မလိုင္မ်ားကို ေဘးတဖက္ကိုတြန္းကာ ခပ္ေပးျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားေပးပါ
  • ႏြားႏိူ႔မလိုင္တက္ရန္ မီးမ်ွင္းမ်ွင္းေလးႏွင္႔ က်ဳိခ်ိန္ အခ်ိန္ၾကာတဲ႔အတြက္ တျခားအလုပ္လဲ လုပ္ေနရင္း က်ဳိထားႏိူင္ပါတယ္
  • မၾကာမၾကာ သတိထားျပီး ႏိူ႔မလိုင္မ်ားကို ခပ္ခပ္ေပးပါ
  • တခါခပ္ေပးလိုက္ ခနေန မလိုင္က ျပန္တက္လာလိုက္မို႔လို႔ မလိုင္မ်ားကို မၾကာခဏ ခပ္ထုတ္ေပးပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း ႏြားႏိူ႔ကုန္ေအာင္ က်ဳိေနရင္း ရလာေသာ မလိုင္မ်ားကို ခပ္ခပ္ေပးလို႔ ရလာတဲ႔ ႏိူ႔မလိုင္ စိမ္႔စိမ္႔ေမြွးေမြွးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးဖို႔ ရလာမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment