Thursday, 7 September 2017

ဟင္းခ်က္အႏွစ္






အလုပ္မ်ားတဲ႔ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ တပါတ္စာ ငရုတ္္​သီးေထာင္းေလး အဆင္သင္႔ရေစဖို႔ အားလပ္ရက္ေလးမွာ ျပင္ဆင္ထားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္၊၊

တပါတ္စာအတြက္ မိမိခ်က္မည္႔ ဟင္းအေပၚ မူတည္ျပီး ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႔ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး ေထာင္းေပး ၾကိတ္ေပးႏိူင္င္ပါတယ္ ဟင္းအႏွစ္အရသာက တေယာက္နဲ႔တေယာက္ အၾကိဳက္ျခင္းမတူႏိူင္တဲ႔အတြက္ေၾကာင္႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ အေမြွးအၾကိုင္မ်ားကိုထည္႔ျပီး ေထာင္းႏိူင္ၾကိတ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ငရုတ္​သီး အ​ေရာင္​တင္​မႈန္႔   ​ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ၾကက္​သြန္​ျဖဴ အမႊာၾကီးႂျကီး အမႊာ ၂ဝခန္႔ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္​သြန္​နီ အလံုးၾကီးၾကီး ၆လံုးခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခ်င္​း ၃လက္မခန္႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ 
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကိတ္စက္အဆင္ေျပပါက ၾကိတ္စက္ႏွင္႔ ၾကိတ္ေပးပါ
  • ၾကိတ္စက္ အဆင္မေျပပါက ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းေပးပါ
  • ဗလင္​ဒါႏွင္႔ ၾကိတ္မည္ဆိုပါက ဗလင္ဒါထဲထည္႔ျပီး မိမိႏွစ္​သက္​တဲ့ အ​ေနအထားရ​ေအာင္​ ႀကိတ္​ေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းလ်ွင္လည္း အားလံုးကိုေရာကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • လိုခ်င္သည္႔ အေနအထားရပါက အားလံုးအဆင္​သင္​့ ျဖစ္​တာနဲ႔ တခါခ်က္​စာ အထုတ္​ေလး​ေတြကို ေလလံုေသာ အိတ္​ေလးမ်ားထဲ ထည္​့​ေပးပါ
  • ငရုတ္သီးမ်ား ကုန္ေအာင္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဗလင္​ဒါကို ​ေရအနည္​းငယ္​နဲ႔က်င္​းၿပီး ဟင္​းခ်က္​ရာတြင္​ သံုးရန္​အတြက္​ ထိုအရည္​ကိုလဲ ေလလံုအိတ္ထဲထည္႔ကာ ​ေရခဲ​ေသတၲာထဲမွာ ထည့္ခဲထားပါ
  • တပါတ္​စာ ငရုတ္​သီးမွဳန္႔ႏွင္႔​ အ​ေမႊးအႀကိဳင္​မ်ားထည္​့ကာ ႀကိတ္​ထားေသာ တ​ခါခ်က္​စာ အထုတ္​​ေလး​ေတြထုတ္၍ ခဲထားရန္​ အဆင္သင္​့​ရပါက ေရခဲေသတၲာ ခဲေသာအကန္႔ထဲမွာ ထည္႔သိမ္းထားပါ
  • ဟင္းခ်က္မည္ဆိုပါက ထိုအထုတ္ေလးကို ၂နာရီေလာက္ ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ
  • ခဲေနတာေတြ ေပ်ာ္လာပါက ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ ငရုတ္သီးေထာင္းကို အဆင္သင္႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment