Wednesday, 4 January 2017

မုန္႔ကုလားမည္း (ဒိုလ္ဒိုလ္)













အိမ္ေျပာင္းဖို႕ ပစၥည္းေတြသိမ္းေနေတာ့ ေစ်းလဲမသြားႏိူင္ အိမ္မွာ႐ွိတာေတြဘဲ ထုတ္ခ်က္လိုက္ စားလိုက္လုပ္ေနတာ ၂ပါတ္ေလာက္ ႐ွိသြားခဲ့ျပီ ဒီေန႕ေတာ့ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ကို အမွဳန္းႀကိတ္ျပီး ဒိုလ္ဒိုလ္လို႕ေခၚတဲ့ မုန္႕ကုလားမည္း လုပ္စားျဖစ္လို႕ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္မွဳန္႕ - ၂ခြက္ (ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္)
  • အုန္းႏို႔. - 400 ml
  • သၾကား - 250g
  • ဂီးေထာပတ္ - 150g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

  • ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္ကို ေကာ္ဖီႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး ေက်မွဳန္႕သြားသည္အထိ ႀကိတ္ေပးပါ
  • အားလံုးႀကိတ္ျပီးတာနဲ႕ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ေပးပါ
  • ဇကာစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ဆား သၾကားႏွင့္အုန္းႏို႕တို႕ကိုေရာကာ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက မိုက္က႐ိုေ၀့ ပန္းကန္တြင္ထည့္ေပးပါ
  • မိုက္က႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲမွာ အရင္ဆံုး ၅မိနစ္ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အျပင္ကိုထုတ္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ
  • ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေနာက္ထပ္ ၅မိနစ္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ျပီးေမႊကာ ေထာပတ္ထည့္ျပီးေမႊကာ ေနာက္ထပ္ ၄မိနစ္ထည့္ကာ မုန္႕သားေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးျပီး ဗူးတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • မုန္႕သားေအးေအာင္ အေအးခံေပးျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တရက္ေလာက္ အေအးခံျပီးမွာ လွီးေပးပါ
  • ႏူးညံ႕ျပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ဒိုလ္ဒိုလ္ (မုန္႕ကုလားမည္း)မုန္႕ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။






No comments:

Post a Comment