Wednesday 11 January 2017

ကြက်ဥ ခေါက်ဆွဲကြော်


ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းမခ်က္ျဖစ္တာနဲ႕ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲကို အသီးအ႐ြက္ မ်ားမ်ားနဲ႕ ထိုင္းစတိုင္လ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ႏွမ္းဆီနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔  ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲ - တစ္ပြဲစာ (လက္တစ္ဆုပ္စာ)
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  4. ၾကက္ရင္ပံုသား  - 150 g
  5. ပဲသီး - ငါးေတာင့္
  6. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
  7. ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ငါးခက္ခန္႕
  8. မုန္လာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  9. ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
  10. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  11. ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  13. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  15. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  16. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း 
  17. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲေျခာက္က္ို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ရွစ္စိတ္စိတ္ေပးထားပါ
  • ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္ခန္႔ အေနေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးထားပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားက်က္သြားပါက အေနေတာ္ အသားတံုးေလးမ်ားရေအာင္ ထြင္ေပးထားပါ
  • ဇလံုထဲမွာ ၾကက္ဥကိုေဖာက္္ထည္႔ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • ေရစိမ္ထားေသာ ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲ ေပ်ာ့လာပါက ဆယ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲကို ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေခါက္ဆြဲဖတ္ ေပ်ာ႔လာတာနဲ႔ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ အသားထြင္ထားေသာ ၾကက္သားထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႕ ႏွင္႔ ခ႐ုဆီတို႕ကိုထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္စဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္ျဖင့္ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲမ်ား အရသာ ဝင္သြားေအာင္ ခနထားေပးပါ 
  • ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲမွာ အရသာ ယႈ္ေလာက္ပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ႏွမ္းဆီ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီး  အရသာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးကာ ထိုင္းစတိုင္လ္ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment