Wednesday, 11 January 2017

ထိုင္းစတိုင္လ္ ပဲၾကာဇံေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းမခ်က္ျဖစ္တာနဲ႕ ပဲၾကာဇံကို အသီးအ႐ြက္မ်ားမ်ားနဲ႕ ထိုင္းစတိုင္လ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ႏွမ္းဆီနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲၾကာဇံ - တပြဲစာ (လက္တဆုပ္စာ)
  • ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ၾကက္ရင္ပံုသား  - ခပ္ေသးေသး တခု
  • ပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  • ပန္းေဂၚဖီ - ၅ခက္ခန္႕
  • မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခပ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တ၀က္သာသာ
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံုတပံု


ျပင္ဆင္ပံု

  • ပဲၾကာဇံက္ို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႀကီးႀကီး အေနအထား တုံးထားပါ
  • ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တဆစ္ခန္႔ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးထားပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အသားတံုးေလးမ်ားရေအာင္ မႊေပးထားပါ
  • ၾကဥကို ခေလာက္ထားပါ
  • ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာပါကဆယ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးၿပီး ဆီကိုထည့္ပါ
  • ပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ အသားမႊထားေသာ ၾကက္သား ပဲၾကာဇံထည့္ျပီး ငံျပာရည္ ဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႕ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္ တို႕ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္စဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္ျဖင့္ ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့သြားေအာင္ ခနထားေပးပါ 
  • ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ႏွမ္းဆီ ငရုပ္္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီး  အရသာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးကာ ထိုင္းစတိုင္လ္ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment