Tuesday, 24 January 2017

ေရႊၾကည္ ဆႏြင္းမကင္း



ထမင္းစားျပီးတဲ႔အခါ အခ်ဳိပြဲေလး ျပင္ရေအာင္လို႔ ဒီတခါေတာ့ ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ပင္ပင္ပန္းပန္း လုပ္ရတာ မဟုတ္တဲ့အတြက္ အားလပ္ရက္ေလးမွာ ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းေလး လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရႊၾကည္မႈန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  3. ေထာပတ္ - 75 ml
  4. ဆီ - 80 ml
  5. အုန္းႏို႕ - 400 ml 
  6. ၾကက္ဥ - ၃လုံး
  7. ဘိန္းေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  9. ေရ - 200 ml
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေရႊၾကည္မႈန္႕မ်ားကို အိုးအသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာေအာင္ ေလွာ္ေပးကာ အေအးခံေပးပါ
  2. ၾကက္ဥမ်ားကို အႏွစ္ႏွင့္အကာ သမသြားေအာင္ ေခါက္ထားပါ
  3. လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ျပီး အိုးအသားထူေသာ အိုးထဲမွာ ေလွာ္ထားေသာ ေရႊၾကည္မႈန္႕ ၾကက္ဥ အုန္းႏို႕ သၾကား ဆား ေရ ေထာပါတ္ ဆီ အားလုံးတို႕ကို ထည့္ျပီး အကုန္ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  5. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ မီးဖိုေပၚတင္ကာ တည္ေပးပါ
  6. ေ႐ႊၾကည္အိုး မကပ္ေစရန္ အိုးထဲမွ ေ႐ႊၾကည္မ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  7. ေ႐ႊၾကည္မ်ား ျပစ္လာတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ဖုတ္မည့္ ဘန္းထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  8. က်ဳိထားေသာ ေ႐ႊၾကည္မ်ား မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဘန္းထဲကိုထည့္ ျပီးတာနဲ႔ သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ ဖိသိပ္ေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ေပၚမွာ ဘိန္းေစ့မ်ား ျဖဴးေပးပါ
  10. မုန္႕မဖုတ္ခင္ oven ကို 180°c ျဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ႀကိဳျပီးဖြင့္ေပးထားပါ
  11. မီးဖိုပူလာတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲမွာ မိနစ္၂၀ခန္႕ ထည့္ဖုတ္ေပးပါ
  12. မိနစ္၂၀ သို႕မဟုတ္ ၂၅မိနစ္ ျပည့္တာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ေ႐ႊၾကည္ဗန္းကို မထုတ္ေသးဘဲ oven ထဲမွာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထားျပီးမွ ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
  13. ေ႐ႊၾကည္ဘန္း ေအးေတာ့မွ ေ႐ႊၾကည္မ်ားကို မိမိႏွစ္သက္သည္႔ ပံုစံေလးမ်ား လွီးေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment