Tuesday, 24 January 2017

ေရႊၾကည္ ဆႏြင္းမကင္း




ထမင္းစားျပီး အခ်ဳိပြဲေလး ျပင္ရေအာင္ ဒီတခါေတာ့ ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ပင္ပင္ပန္းပန္း လုပ္ရတာ မဟုတ္တဲ့အတြက္ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ ဆႏြင္းမကင္းေလး လုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရႊၾကည္မႈန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  • ေထာပတ္ - 75ml
  • ဆီ - 80ml
  • အုန္းႏို႕ - 400ml 
  • ၾကက္ဥ - ၃လုံး
  • ဘိန္းေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေရ - 200ml

ျပင္ဆင္ပံု

  • ေရႊၾကည္မႈန္႕မ်ားကို အိုးအသားထူေသာ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာေအာင္ ေလွာ္ေပးကာ အေအးခံေပးပါ
  • ၾကက္ဥမ်ားကို အႏွစ္ႏွင့္အကာ သမသြားေအာင္ ေခါက္ထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ျပီး အိုးအသားထူေသာ အိုးထဲမွာ ေလွာ္ထားေသာ ေရႊၾကည္မႈန္႕ ၾကက္ဥ အုန္းႏို႕ သၾကား ဆား ေရ ေထာပါတ္ ဆီ အားလုံးတို႕ကို ထည့္ျပီး အကုန္ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ မီးဖိုေပၚတင္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေ႐ႊၾကည္အိုး မကပ္ေစရန္ အိုးထဲမွ ေ႐ႊၾကည္ကို အိုးမကပ္ေစရန္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ႊၾကည္မ်ား ျပစ္လာတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • က်ဳိထားေသာ ေ႐ႊၾကည္မ်ား မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကိုထည့္စဥ္ သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ ဖိသိပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ေပၚမွာ ဘိန္းေစ့မ်ား ျဖဴးေပးပါ
  • မုန္႕မဖုတ္ခင္ oven ကို 180°c ျဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ႀကိဳျပီးဖြင့္ေပးထားပါ
  • မီးဖိုပူလာတာနဲ႕ ေ႐ႊၾကည္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲမွာ မိနစ္၂၀ခန္႕ ထည့္ဖုတ္ေပးပါ
  • မိနစ္၂၀ သို႕မဟုတ္ ၂၅မိနစ္ ျပည့္တာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးျပီး ေ႐ႊၾကည္ဗန္းကို မထုတ္ေသးဘဲ oven ထဲမွာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထားျပီးမွ ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
  • ေ႐ႊၾကည္ဗန္း ေအးေတာ့မွ ေ႐ႊၾကည္မ်ားကို လိုသလို ပံုစံေလးမ်ား လွီးေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment