Saturday, 21 January 2017

ၾကက္သားႏွမ္းကပ္ အစိမ္းေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ွာ စားဖြယ္တမ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - ခပ္ႀကီးႀကီး တခု
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ပဲသီး - ၁၅ေတာင့္
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး လက္တလံုးေလာက္ အေနအထား ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • လွီးျပီးေသာ ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ႐ုဆီတို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  • ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ ႏွစ္ေပးျပီး  ႏွမ္း ဂ်ဳံမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ရသည္အထိ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ ခြာထားပါ
  • ပဲသီးကို အေၾကာသင္ျပီး ေရေဆးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး အမ်ွင္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊး႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားေၾကာ္ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သားႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ ပူပူေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment