Saturday, 14 January 2017

ထိုင္းရိုးရာ ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ပာင္းရည္



ရာသီဥတုက ပူတယ္ေလ ဆယ္ေႏြကဲ ဆိုသလိုပါဘဲ ပူလိုက္တာမွ လူတကိုယ္လံုး အရည္ေပ်ာ္ေတာ့မဲ့ မတတ္ပါဘဲ ဒီေတာ့လဲ အစားအေသာက္ေတြက ပ်က္လာျပီ ဒါေပမဲ့ စိတ္ထဲမွာ ခ်ဥ္ငံေလးေတာ့ စားခ်င္လာမိတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕ တ၀မ္းတခါး ေနသာထိုင္သာ ႐ွိဖို႕အေရး  စားခ်င္မိတဲ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေတြ စားရေလေအာင္ ေလေအးေပးစက္ေလးဖြင့္လို႕  ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ တုန္ယမ္းဟင္းရည္ေလး ခ်က္ျဖစ္လိုက္ပါေတာ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ပုဇြန္ထုတ္ အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
  • ၾကက္႐ိုး - ၃ဆယ္သားခန္႕
  • ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ -၂လီတာ
  • စပါးလင္ - ၃ပင္ 
  • ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ၄ရြက္
  • ပဒဲေကာ - ႏွစ္လက္မခန္႕ 
  • ငရုတ္စိမ္းေတာင့္ အနီေရာင္ -၂ ေတာင့္ 
  • ကညႊတ္ - ၅ပင္
  • ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း 
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ေကာက္ရိုးမွိဳ  - ၅ ခု 
  • ဂဏန္းအသား - အနည္းငယ္
  • ျပဳပ္ျပီးသား ဆန္ျပားဖတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ
  • သံပုရာရည္  - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • ရွမ္းနံနံႏွင့္ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • အုန္းႏိူ႕ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • တုမ္ယမ္းပာင္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ လုံး 
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး 
  • ဆား - လိုသေလာက္
  • ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္႐ိုးကို ေရေဆးျပီး ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ၂လီတာေလာက္က်န္ေအာင္ ျပဳပ္ေပးျပီး ျပဳပ္ရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ
  • ပဒဲေကာကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေကာက္႐ိုးမွဳိကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းလွီးထားပါ
  • ကညႊတ္ကိုလဲ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
  • ႐ွမ္းနံနံႏွင့္ပင္စိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု


  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ၾကက္သားၿပဳတ္ရည္ထည့္ပါ 
  • ထိုအိုးထဲကို စပါးလင္ ပဒဲေကာ တုမ္ယမ္းပာင္းအႏွစ္ ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ကာ ဆူပြက္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ ပာင္းခတ္မွဳန္႕ သၾကားတို႕ႏွင့္ ခ်ဥ္စပ္အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ဂဏန္းသား ကညြတ္ ပုစြန္ ေကာက္ရိုးမွိဳတို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • လိုခ်င္ေသာ အရသာ ရလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ေပးျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • စားခါနီး အခ်ိန္က်မွ ျပဳပ္ထားေသာ ဆန္ျပားဖတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွမ္းနံနံ နံနံပင္တို႕ထည့္ကာ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment