Saturday 14 January 2017

ပုဇွန်ချဉ်စပ် ဟင်းချို


ရာသီဥတုက ပူတယ္ေလ ဆယ္ေႏြကဲ ဆိုသလိုပါဘဲ ပူလိုက္တာမွ လူတစ္ကိုယ္လံုး အရည္ေပ်ာ္ေတာ့မဲ့ မတတ္ပါဘဲ ဒီေတာ့လဲ အစားအေသာက္ေတြက ခံတြင္းပ်က္လာျပီ ဒါေပမဲ့ စိတ္ထဲမွာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတာ့ စားခ်င္လာမိတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕ တစ္၀မ္းတစ္ခါး ေနသာထိုင္သာ ႐ွိဖို႕အေရး  စားခ်င္မိတဲ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေတြ စားရေလေအာင္ ေလေအးေပးစက္ေလးဖြင့္လို႕ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ သုန္႔ယမ္းဟင္းရည္ေလး ခ်က္ျဖစ္လိုက္ပါေတာ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ပုဇြန္ထုတ္ အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
  2. ၾကက္႐ိုး - ၃ဆယ္သားခန္႕
  3. ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရန္ေရ -၂လီတာ
  4. စပါးလင္ - ၃ပင္ 
  5. ေတာေရွာက္ခါးရြက္ - ၄ရြက္
  6. ပဒဲေကာ - ႏွစ္လက္မခန္႕ 
  7. ငရုတ္စိမ္းေတာင့္ အနီေရာင္ -၂ ေတာင့္ 
  8. ကညႊတ္ - ၅ပင္
  9. ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း 
  10. ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  11. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  12. ေကာက္ရိုးမွိဳ  - ၅ ခု 
  13. ဂဏန္းအသား - အနည္းငယ္ျ
  14. ပဳပ္ျပီးသား ဆန္ျပားဖတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ
  15. သံပုရာရည္  - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  16. ရွမ္းနံနံႏွင့္ နံနံပင္ - အနည္းငယ္စီ
  17. အုန္းႏိူ႕ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  18. တုန္႔ယမ္းပာင္းအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  19. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လုံး 
  20. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လုံး 
  21. ဆား - လိုသေလာက္
  22. ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္႐ိုးကို ေရေဆးျပီး ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ၂လီတာေလာက္က်န္ေအာင္ ျပဳပ္ေပးျပီး ျပဳပ္ရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပဒဲေကာကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေကာက္႐ိုးမွဳိကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ လွီးထားပါ
  • ကညႊတ္ကိုလဲ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေၾကာ္ဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ျဖဳတ္ကာ အခြံခြာျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
  • ႐ွမ္းနံနံႏွင့္ ပင္စိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ၈စိတ္ စိတ္ထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားၿပဳတ္ရည္ ထည့္ေပးပါ 
  • ထိုအိုးထဲကို စပါးလင္ ပဒဲေကာ သုန္႔ယမ္းပာင္းအႏွစ္ ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ကာ ဆူပြက္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ ပာင္းခတ္မွဳန္႕ သၾကားတို႕ႏွင့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ဂဏန္းသား ကညြတ္ ပုစြန္ ေကာက္ရိုးမွိဳတို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ဟင္းရည္ကို ျမည္းေပးျပီး အရသာ ျပင္ေပးပါ
  • မိမိလိုခ်င္ေသာ အရသာ ရလာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ေပးျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • စားခါနီး အခ်ိန္က်မွ ျပဳပ္ထားေသာ ဆန္ျပားဖတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွမ္းနံနံ နံနံပင္တို႕ထည့္ကာ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment