Thursday, 26 January 2017

မုန္႕ညွင္း႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း



ထမင္းစားလို႕ မေကာင္းတဲ့ အခ်ိန္ေလးေတြမွာ စားခ်င္တာက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ညွင္း႐ြက္နဲ႕ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ကာ ငါးပိခ်က္ေလးခ်က္လို႕ ထမင္းစားလို႕ မိန္နိုင္ေအာင္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • မုန္႕ညွင္း႐ြက္  - တစည္း
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တဝက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ထုတ္  - ၇ေကာင္
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မုန္႕ညွင္းပင္ကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  3. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းအခြံ ျဖဳတ္ထားေပးပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ပုဇြန္ မုန္႕ညွင္း႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  5. အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  7. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  8. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ  မီးပိတ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment