Monday, 16 January 2017

ထိုင္းစတိုင္လ္ ပုဇြန္ကင္ေမႊးေမႊးေလး






ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး ကင္စားၾကပါတယ္ ကင္နည္းေတြ ေပါင္းစံု႐ွိေပမဲ့ ထိုင္း႐ိုးရာစတိုင္လ္ ကင္နည္းနဲ႕ ကင္ျဖစ္လို႕ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ -  အေကာင္ႀကီးႀကီး ၅ေကာင္
  • ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ - ၂႐ြက္
  • ခ်င္း - ခပ္ေသးေသး ၂ျပား
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနီေရာင္ ၂ေတာင့္
  • ပူစီနံ - အနည္းငယ္
  • သံပုရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပုဇြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးၾကီး ၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေၾကာဖက္မွခြဲကာ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးထားပါ
  • ေၾကာခြဲထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ အရသာနယ္ကာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ကင္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ မီးေသြးမီးဖို သို႕မဟုတ္ ထင္းမီးဖိုက အေကာင္းဆံုပါ
  • မီးေသြးမီးဖိုႏွင့္ ထင္းမီးဖို အဆင္သင့္မ႐ွိပါက grill pan ကို အပူေပးျပီး ကင္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးျဖစ္လို႕ ပုဇြန္ကို အၾကာႀကီး ကင္စရာမလိုပါ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ ရပါျပီ
အခ်ဥ္စပ္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အခြံကြာသြားတဲ့အထိ ျပဳပ္ကာ အခြံခြာထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • စပါးလင္ကို ႏုတဲ့ေနရာကိုယူျပီး ေရေဆးကာ  ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ထက္၀က္ျခမ္းျပီး အရည္ညွစ္ထားပါ
  • ပူစီနံကို ေရေဆးထားပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေခ်ေပးျပီး ဆား ငံျပာ႐ည္ သၾကား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး အထက္ပါ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္ကင္မ်ားကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ အခ်ဥ္ရည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးႏွင့္ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment