Monday, 9 January 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပင္လယ္စာအစံု သခြားသီးသုပ္




ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ အစံုကိုျပဳပ္ျပီး သခြားသီးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ပါတယ္ မိုးေအးေအးမွာ အေအးစာေပမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီး - တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  • ပင္လယ္စာအစံု - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္ တဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာအစံုကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားပါက အေအးခံေပးထားပါ
  • ငါးငံျပာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ဇလံုတလံုးထဲမွာ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး သံပုရာညွစ္ကာ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ ပင္လယ္စာအစံု  သခြားသီးသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment